Spitalul Județean Constanța, în carantină

Medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța  au confirmat decesul unei paciente în vârstă de 61 de ani, în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip H1.Unitatea sanitară este în carantină.

O femeie în vârstă de 61 de ani, diagnosticată cu gripă,  a murit  la Spitalul Județean Constanța. Pacienta a fost adusă la Unitatea Primiri Urgențe pe 13.02.2018 iar în urma investigațiilor de specialitate, a fost internată în secția Medicală II, diagnosticul fiind de Bronhopneumopatie obstructivă cronică,insuficiență respiratorie și alte afecțiuni medicale. Din pricina faptului că starea pacientei s-a agravat, aceasta a fost transferată în secția ATI și, ulterior, intubată. Femeia a primit tratatment cu antibiotic complex și tratatment antigripal dar, în ciuda eforturilor depuse de medici, pacienta a decedat în cursul zilei de marți. Menționăm că femeia nu fusese vaccinată antigripal.În momentul de față, în secția ATI sunt internați alți 2 pacienți cu suspiciune de gripă.

Conducerea SCJU menține măsurile instituite la începutul lunii februarie, în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești și face apel la aparținători și vizitatori, să dea dovadă de înțelegere și să respecte programul de vizită și măsurile de igienă.

Reamintim că în secțiile Oncologie, ATI adulți și ATI copii  este interzis accesul aparținătorilor  iar pentru toate celelalte secții din Spital a fost redus programul de vizită. Astfel, accesul vizitatorilor este permis, zilnic, în intervalul 13.30-17.00. Mai mult, pentru protejarea pacienților, se impun următoarele măsuri:

  • în timpul programului de vizită a fost limitat accesul la 1 vizitator/pacient
  • persoanele cu viroze sau infecții respiratorii nu au avoie să intre în saloanele pacienților
  • sunt interzise consulturile pacienților civili în cabinetele medicale din incinta secțiilor. Consultațiile se vor efectua doar în Ambulatorii
  • echipamentul de protecție este obligatoriu. Acesta este disponibil la intrarea în secții
  • purtarea măștii este obligatorie
  • respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori cât și pentru personalul medical

Redactor: Isabela Boantă