Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud va deveni o simplă amintire

După mai bine de o săptămână de la aprobarea în ședință de Guvern, iată că decizia de trecere a Spitalului de Ortopedie din Eforie Sud sub aripa unităţii judeţene a apărut  în Monitorul Oficial.

ART. 1
(1) Se aprobă desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa, al cărui management a fost preluat de către Consiliul Judeţean Constanţa.

(2) Desfiinţarea spitalului prevăzut la alin.(1) se realizează prin reorganizarea acestuia în structuri fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în judeţul Constanţa, B-dul Tomis nr.145, al cărui management a fost preluat de către Consiliul Judeţean Constanţa.

În acest fel, întreg patrimoniul Spitalui de Ortopedie Eforie Sud intră în administrația Spitalului Clinic Județean Constanța, care are deja o secție de Ortopedie, renovată recent cu cea mai nouă tehnologie. Situat pe un teren de 12 ha și cu deschidere la mare , spațiul pe care se află acest spital poate genera idei de afaceri care să ducă la distrugerea împrejurimilor. De asta se tem atât medicii din cadrul unității cât și pacienții, unii dintre ei venind de la sute de kilometri depărtare pentru a fi îngijiți la Eforie.

Potrivit unor surse neoficiale, la o zi de la adoptarea deciziei de desființare în şedinţa de Guvern de pe 27 iunie, mai mulți lucrători din cadrul Consiliului Județean Constanța, au solicitat o serie de documente referitoare la toți angajații spitalului din Eforie. Iar aceeași lucrători le-ar fi confirmat celor care lucrează în sectorul administrativ al SOTRM că această unitate va fi desființată. Aceleași surse au mărturist echipei Litoral TV că mulți medici de la Eforie au început deja discuțiile cu alte unități sanitare din zona Dobrogei pentru a se angaja, fiind siguri că Spitalul Județean nu-i va prelua. Astfel poate fi distrusă o echipă minunantă, care a păstrat tradiția unui lucru bine făcut și nu și-a dezamăgit niciodată pacienții. Este vorba despre o muncă de zeci de ani și în ciuda instrumentelor care nu sunt la fel de performante ca cele de la Spitalul Județean, specialiştii au reușit să pună pe picioare milioane de bolnavi. Iar când vorbim de chirurgia ortopedică, un aspect extrem de important este munca în echipă.

Iată că aceste repetiții care au avut ca rezultat succesul medicilor de la Spitalul de oase din Eforie și mai presus de toate, satisfacția și sănătatea pacientului par să nu-l intereseze pe managerul Spitalului Județean Constanța care nu a dorit să comenteze acest act normativ pe motiv că este final de săptămână.

Redactor: Paula Moroi