Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța ar putea deveni una dintre unităţile medicale cu performanţe notabile din Constanţa (VIDEO)

Compartimentul de Ortopedie Traumatologie, inaugurat la începutul lunii septembrie, s-a dovedit a fi necesar spitalului deoarece majoritatea pacienţilor care vin aici lucrează în domeniul transporturilor și sunt predispuși, prin natura meseriei, la diferite accidente.

De la inaugurare și până în prezent au fost efectuate 10 intervenții chirurgicale, cele mai multe fiind legate de fracturi. Săptămîna trecută, medicii au efectuat chiar și o protezare de genunchi, pacienta plecând, pe picioare, acasă la doar şase zile de la intervenție. În perioada următoare, se urmărește să inființeze un compartiment de Chirugie Vasculară.

Recent acceptat în Colegiul Medicilor Ortopezi Specialiști din Irlanda, medicul Marius Enescu urmărește să aducă la Spitalul CF, medicina hiperbară.

Conducerea speră ca, prin aceste modernizări, unitatea sanitară să devină unul dintre cele mai bune spitale din Dobrogea.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru