Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a organizat astăzi o  întâlnire oficială în cadrul cărei a realizat o prezentare a activitățiilor, a serviciilor puse la dispoziție cât și a planurilor de viitor din cadrul acestei instituții.

Expunerea a fost făcută de către managerul spitalului, doctorul în medicină, Stela Halichidis împreună cu Ana-Maria Iancu, medic primar, secția copii, proaspăt numită purtător de cuvânt al instituției.

Pentru că patologia predominantă este cea digestivă, respectiv enterocolita acută, medicul Ana-Maria Iancu a dat câteva sfaturi în vederea prevenției.

Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța este o unitate care se autofinațează. Pentru fiecare caz rezolvat, spitalul este renumerat de Casa de Asigurări de Sănătate. De aceea este foarte important ca fiecare pacient să aibă asupra sa toate actele doveditoare că este asigurat.

Din punct de vedere al condițiilor de desfășurare al actului medical, spitalul dispune de paturi noi, aparatură de ultimă generație, laborator propriu, farmacie proprie și cameră de gardă iar schema de personal este completă.

La capitolul dezvoltare, există și în acest sens un plan de investiții prin accesarea de fonduri europene. În acest moment el se află în stadiul de pregătire. Prin banii ce vor fi obținuți se dorește schimbarea interioarelor, de la uși, linoleum, instalații de aer codiționat, de termoficare și reînoirea aparaturii. Vorbim deci despre investiții masive. Managerul spitalului, Stela Halichidis a subliniat că în activitatea colectivului pe care îl conduce se folosesc doar materiale de cea mai bună calitate iar pacienții nu sunt trimiși niciodată să-și achiziționeze singuri diferite elemente din necesarul medical.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima