Spitalele din județul Constanța vor funcționa de sărbători normal

Spitalele din județul Constanța vor funcționa de sărbători normal, iar Serviciul de Ambulanță va asigura intervențiile în regim normal. În perioada Crăciunului, Poliția și Jandarmeria acțiunea cu efective sporite, pentru a preveni eventualele incidente.

În perioada 25 – 27 decembrie, în judeţul Constanţa, peste 130 jandarmi vor acţiona zilnic, independent sau în echipaje mixte alături de polițiști, pentru menţinerea ordinii publice și prevenirea săvârşirii de fapte antisociale. Oamenii sunt sfătuiți să fie atenți în zonele aglomerate, predispuse furturilor, să aibă grijă la persoanele care umblă din ușă în ușă în această perioadă și să verifice dacă au încuiat locuința înainte de a pleca de acasă. Jandarmeria le recomandă cetăţenilor să nu ezite să solicite sprijinul autorităţilor prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau să sesizeze cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor infractiuni.

Cele șapte spitalele din judetul Constanta vor fi deschise in aceasta perioadă și vor asigura linii specializate de gardă.

–       Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța – tel. 0241/662222/ UPU / SMURD – 0241/503206; fax 0241-610799

–       Spitalul Municipal Medgidia/ CPU – 0241/810690

–       Spitalul Municipal Mangalia/ CPU – 0241/752260

–       Spitalul Orășenesc Cernavodă – cameră gardă/ 0241/485061

–       Spitalul Orășenesc Hârșova – 0241/870208

–       Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța – 0241/484529 (gardă)

–       Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța – 0241/486300

Și cele 4 centre de permanență din judetul Constanta vor asigura asistenta medicala de urgenta in program non stop cu linie de gardă. Este vorba despre Centrule de Permanență din Năvodari, Cogealac, Băneasa și Cumpăna.

–       Centrul de Permanență Năvodari

Zone arondate: Năvodari, Corbu, Lumina, Săcele, Istria, Sinoe

–       Centrul de Permanență Cogealac

Zone arondate: Tariverde, Cogealac, Râmnicu de Sus, Râmnicu de Jos, Gura Dobrogei, Fântânele, Nuntași și Mihai Viteazu

–       Centrul de Permanență Băneasa

Zone arondate : Băneasa, Ostrov, Lipnița, Oltina, Dobromir, Ion Corvin

–       Centrul de Permanență Cumpăna

Zone arondate: Cumpăna, Lazu, Agigea

Serviciul de Ambulanta al Judetului Constanta va avea program normal de lucru. Totodata, in judetul Constanta vor functiona mai multe farmacii private.

Redactor: Elenis Vlahbei