”Spider-Man-ul francez” la Londra

Pasiunea pentru alpinism a devenit un mod de viață pentru un cetățean francez. Cele mai înalte clădiri din lume poartă semnătura escaladărilor sale, însă autoritățile nu sunt entuziasmate de reușitele ”Spider-Man-ului”.

Scenele din pelicula hollywoodiană ”Spider-Man” au trecut hotarul imaginației, revârsându-se în cotidianul zilelor noastre.  Una dintre cele mai înalte clădiri din Londra a fost escaladată în acestă săptămână de un alpinist francez. ”Spider-Man-ul” este un împătimit al cățărărilor pe zgârâie-norii din lumea întreagă. Escaladarea din metropola britanică a vizat clădirea Heron Tower. Ascensiunea turnului de 202 metri înălțime, cunoscut în prezent sub numele de Salesforce Tower, a fost realizată cu mâinile goale și fără coardă de susținere. Aceasta este de fapt maniera practicată de alpinist pentru escaladarea zgârâie-norilor.

Alain Robert, supranumit ”Spider-Man-ul francez”, are 56 de ani și este într-o formă fizică excelentă pentru practicarea activităților atletice extreme. Cei 165 de centimetri înălțime și cele 50 de kilograme îi conferă aventurierului un raport benefic între procentul de grăsime și masa osoasă și musculară de care dispune.

”Este bine și rău. Când încep escaladarea este ok, deoarece știu că voi fi în întregime concentrat, dar în acest moment sunt puțin cutremurat.”, a declarat Alain Robert – alpinist

Alpinistul francez a oferit un adevărat spectacol de imagine trecătorilor. La baza turnului pe care îl escalada, mulțimea privea uimită și fascinată periculoasa ascensiune a lui Alain Robert.

”Eu doar am văzut toți acești oameni care stăteau aici și priveau în sus. Așadar, nu știam ce se petrece și cineva mi-a zis că un bărbat se cațără fără niciun dispozitiv de siguranță. Este impresionant să vezi așa ceva! El este curajos, dar mai mult nebun, cred.”

Cascadoria s-a finalizat în aplauzele privitorilor care au salutat remarcabila reușită a temerarului.

”Au fost mii de oameni prezenți și chiar l-au aplaudat, deoarece el este cumva un erou. Alain este un băiat grozav, însă neastâmpărat și în cele mai multe țări ale lumii a fost arestat și, apoi, polițiștii l-au dus la secție și au băut împreună cu el sau i-au cerut un autograf. Cred că, din nefericire, în Anglia, poate primi un tratament mai aspru.”

Reușita lui din capitala Marii Britanii nu a fost pe placul autorităților, poliția londoneză arestându-l pentru tulburarea liniștii publice.

Alain Robert este un aventurier. În cei 44 de ani de experiență și-a exprimat pasiunea pentru escaladări cucerind edificii și structuri faimoase precum Empire State Building din New York, Turnul Eiffel din Paris, Burj Khalifa din Dubai și turnurile-gemene din Kuala Lumpur.

Redactor: Mihaela Țânțaru