Spectatorii ar putea reveni pe stadioane

Vești bune pentru iubitorii sportului. Spectatorii ar putea reveni pe stadioane la sfârșitul toamnei dar în anumite condiţii. Anunțul a fost făcut de către Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, într-o postare pe facebook.

 „La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare”, a scris Ionuț Stroe pe contul personal de Facebook.

Reamintim că, din cauza pandemiei de coronavirus competiţiile sportive din România au fost întrerupte la începutul lunii martie, după care s-au reluat la 13 iunie, când au fost organizate primele meciuri din Liga I la fotbal. De asemenea, s-au reluat și concursurile la alte discipline sportive, însă la toate accesul spectatorilor a fost interzis, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

Redactor: Oana Jărloianu