Spectacol unic la Peștera

Singura localitate din tara in care copiii primesc de ziua lor tablete si biciclete iar oraselul prichideiilor este o adevarat feerie de lumini, mai surprinde inca odata.In comuna constanteana Pestera, caci despre ea vorbim, mii de oameni veniti din toate colturile judetului si chiar din tara au avut parte de o noua seara magica. La micuta pestera din localitate s-a pus in scena Nastera Mantuitorului, iar parcul a devenit neincapator pentru copilasii parca vrajiti de luminile muticolore.

Fecioara Maria cu pruncul Iisus în brațe, Iosif, magi și păstori, un măgăruș și chiar un vițel: nici unul dintre personajele biblice nu a lipsit din scena Nasterii Mantuitorului recreata in pestera din comuna cu acelasi nume. Spectatorii au imortalizat fiecare moment iar muzica religioasa interpretata de un grup de studenți teologi i-au facut sa resara la propriu.

Pe străzile din comună, nu aveai loc să arunci un ac. Nici nu e de mirare daca ne gandim ca o agentie de turism din Constanta s-a incumetat sa organizeze o chiar o excursie in comuna Pestera si zeci de constanteni dar si turisti din tara au fost dusi cu un autocar in localitate.

Primarul promite ca va incerca sa repete evenimentul si la anul si se asteapta ca numarul celor care vor trece pragul comunei sa se dubleze. Pestera a devenit cunoscuta dupa ce primarul a reusit sa atraga la bugetul local nu mai putin de 3 milioane de euro anual. Banii reprezinta chiria pe care edilul o incaseaza de la o firma care si-a montat pe terenurile localitatii mai multe turbine eoliene. Din acesti bani, le-a oferit celor 500 de copiii din comuna, tablete si biciclete de 1 iunie , gunoiul se ridica gratuit, iar metrul cub de apa costa de 10 ori mai putin decat in alte localitati.

Redactor: Andreea Barbu