Spectacol la Ziua Marinei Române

15 August Este ziua marinarilor si faleza cazinoului din Constanta a fost neincapatoare pentru miile de turisti si localnici. Spectacolul s-a desfasurat pe trei planuri – la sol, in apa si in aer. Evenimentul urmarit cu sufletul la gura de participanti a aratat doar o mica parte din puterea maritima a Romaniei.

Ziua de astăzi a fost una specială la malul mării. Evenimentul dedicat Zilei Marinei Române a început la ora 10. Punctuali, militarii români au înălțat steagul, au batut pas de parada pe muzca militara, iar navele din larg s-au batut cu aparatele de zbor intr-o simulare de atac.

In Ciuda problemelor financiare, conducerea Fortelor Navale Romane tin la evenimentul anual de la Constanta. Defilarea uniformelor si show-ul navelor militare este ultimul mare eveniment al verii.

Mii de turisti au urmarit cu sufletul la gura spectacolul armelor.

Oficialii spun ca evenimentul a atras un numar record de spectatori. Cel puțin 10.000 de oameni au fost prezenți pe faleza din fata comandamentului flotei. La ceremoniile atât de pe mare, cât și de pe uscat au participat peste două mii de militari și peste 20 de nave de luptă.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Sorin Hulubei