Spectacol incendiar de Ziua Marinei

Un scenariu parcă desprins din război a fost executat cu precizie milimetrica, sub privirile a mii de spectatori veniți din toate colțurile țării. Militarii special pregătiți pentru a interveni în situații cu grad ridicat de risc și-au demonstrat încă o dată abilitățile și profesionalismul.

Elicopterele Puma Naval, fregatele, Corveta armatei, Remorcherul maritim salvator Grozavu, toate au putut fi admirate în acțiune, simulând intervenții contra pirateriei. La manifestații au luat parte și scafandri militari care au făcut furori coborând, ca niste naluci, in rapel din elicoptere.

Ceremoniile s-au desfășurat și pe mal unde militarii s-au intrecut in competitii marinaresti ce au făcut deliciul publicului.

Singurul detaliu care a creat probleme militarilor, a fost vremea mult prea călduroasă. Soarele foarte puternic a creat panică printre militari, dupa ce cinci dintre aceștia s-au deschidratat și aproape că au leșinat.

Ziua Marinei se sărbătorește de 112 ani. Forțele Navale organizează ceremonii specifice domeniului maritim nu doar în Constanța ci și în Brăila, Galați, Tulcea și Sulina.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Victor Nita