Spectacol impresionant de Crăciun

Un american a muncit 40 de ani la decoraţiunile de Crăciun de pe casă. Rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos. Bărbatul a inclus în spectacol un mic omagiu pentru părinţii lui, plecaţi din această lume.

O casă din  California, este una dintre atracţiile sezonului de iarnă.  De profesie editor de film, proprietarul Mike Ziemkowski a creat un spectacol de muzică şi lumini lung de 13 secunde, pe care îl reia în buclă până când pleacă şi ultimul vizitator. De cât timp a fost nevoie?  Nici mai mult nici mai puțin de 40 de ani.

Fiecare mişcare şi clipit din ochi a fost programat de Mike. Pentru ca personajele sale să arate ca şi cum ar cânta, Mike foloseşte un sistem de captare a mişcării care sincronizează mişcările păpuşilor cu ale lui. Cu alte cuvinte, el cântă şi personajele îi mimează mişcările.

Ca să ofere câteva nopţi magice în perioada Crăciunului, pregătirile încep încă din luna aprilie. În iulie începe asamblarea elementelor de decor, care includ și 50.000 de leduri. Dar cel mai mult durează însă programarea pe computer a spectacolului: o lună şi jumătate.

Redactor: Alexandra Panait