Spectacol dedicat poetului național

Incomod pentru mulți din epoca sa, genial pentru alții. Mihai Eminescu, poet, prozator, jurnalist, om al condeiului a fost omagiat și la Medgidia. Spectacolul regizat de Ion Crişu, a adus un omagiu poetului nepereche, dar şi Zilei Naţionale a Culturii Române. Casa de Cultură „Ioan N. Roman” a fost gazda evenimentului.

Data de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, este și data nașterii lui Mihai Eminescu, poetul național al românilor. În această zi importantă pentru cultura românească, numele lui Eminescu a fost pe buzele tuturor. La Medgidia, elevii, dar și artișii trupelor de teatru din oraș, au recitat versuri semnate de Luceafărul poeziei românești. De asemenea, au fost urmărite proiecții video cu momente și lucrări din viața poetului

Pentru toți cei prezenți la eveniment, Mihai Eminescu reprezintă o emblemă de la care au învățat că sentimentele sunt eterne.

În cadrul evenimentului, unii spectatori au dat curs invitației organizatorilor și au recitat fragmente din poeziile eminesciene. Toți cei prezenți sunt de părere că poetul nu trebuie uitat.

Întâlnirea culturală s-a încheiat într-o notă emoționantă.

Despre Mihai Eminescu, se spune că a fost binecuvântat cu cele mai alese cuvinte și cele mai profunde înțelesuri ale textului. Pentru a-i cinsti numele,  Academia Română a propus ca data de 15 ianuarie să fie declarată Ziua Națională a Culturii Române. Însă, pentru mulți români nu este nevoie de o zi specială pentru a vorbi despre poet. Asta, deoarece Eminescu este și va rămâne totdeauna în sufletele românilor!