Spectacol de excepție în dana zero a Portului Constanța (VIDEO)

Sute de cadre militare și-au schimbat astăzi rolul în cel de… ghid turistic. Cu ocazia Zilei Porților deschise, vizitatorii au avut ocazia să urce la bordul navelor și să privească îndeaproape armamentul din dotarea Marinei Române. Turiștii au trăit, cel puțin pentru câteva ore, viața adevărată a lupilor de mare…

Turiștii au străbătut sute de kilometri pentru a ajunge la spectacolul oferit de Forțele Navale. Oamenii spun că și-au reorganizat întreaga vacanță ca să poată participa la eveniment. Mai ales că pentru cei mai mulți dintre ei, urcarea la bordul unei nave este ca un vis devenit realitate.

Printre vizitatori s-au aflat și rude ale marinarilor. Chiar dacă, pentru ei, nu este o premieră, părinții spun că îi încearcă emoțiile de fiecare dată când pășesc pe nava cu care copilul lor ar putea pleca, oricând, la război…

Pentru cei mici, vizita la bordul navelor a fost mai interesantă decât orice parc de distracții. Micuții s-au plimbat printre armele Marinei Române și chiar au învățat cum să le foloseacă, fie și doar în joacă.

La fel de entuziaști au fost și turiștii care au urcat în elicopterul PUMA NAVAL. Oamenii s-au pozat în cabina de pilotaj sau chiar lângă armamentul din dotarea acestuia.

Turiștii au putut vizita fregatele Regele Ferdinand şi Mărăşeşti, corvete, nave purtătoare de rachete, dragoare de mine, un elicopter IAR 330 Puma Naval, Nava Şcoală Mircea, dar și expoziții cu armarment din dotarea Flotei.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc