Spectacol de cântece și porturi tradiționale românești la Ovidiu (VIDEO)

Spectacol de cântece și porturi tradiționale românești la Ovidiu. Aflat la ediția a V-a,  Festivalul Cântecului Popular “Elena Roizen” și-a deschis, aseară, porțile. 24 de tinere talente ale folclorului autohton i-au încântat pe cei prezenți  într-un număr impresionant în piața din centrul orașului. Duminică, cei mai de seamă interpreți ai cântului popular românesc  vor urca pe podium.

Prima zi a festivalului a reunit pe scena din Ovidiu tinere talente din toate colțurile țării. Fiecare concurent în parte și-a ales cu grijă atât repertoriul, cît și portul popular traditional zonei pe care o reprezintă.

Cea mai tânără reprezentantă a Dobrogei care participă la festival are 16 ani și este din Năvodari.

Deși nici ceilalți concurenți nu au vârste mai mari de 16 -25 de ani, ei au reușit să transmită prin cântecele populare adevărate emoții publicului. Juriul va avea o misiune extrem de grea.

Cântece din Moldova, Banat, Maramureș și Dobrogea, toate s-au armonizat intr-un spectacol al tradiționalismului și al folclorului românesc.  Bucuria cea mai mare o reprezintă faptul că, deși fragezi de vârstă, tinerii nu s-au îndepărtat de valorile tradiționale, ducând cu mândrie mai departe cîntecele populare românești.

Prima seară a festivalului s-a încheiat  cu un recital folcloric.

Duminică are loc Gala Laureaților, când membrii juriului vor anunța marii câștigători.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc