Spațiul unde a funcționat cinematograf Republica va fi transformat într-un centru pentru tineret

Federația Tinerilor din Constanța a făcut anunțul pentru a face lumină în acest sens, întrucât în ultima perioadă, se vehicula redeschiderea cinematografului.

În anul 2013, Consiliul Județean Constanța a atras, printr-un proiect cu fonduri europene de aproape 12 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea actualului „Cinematograf Republica”, pentru noi activități de educație, integrare – reintegrare socială și recreere oferite tinerilor prin transformarea în „Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret”. Potrivit unui comunicat al Federației Tinerilor din Constanța,  dotarea acestuia este aproape de a fi terminată, urmând să se facă recepția și inaugurarea. De precizat că, potrivit  potrivit reprezentanților federației, în ultimul timp au apărut articole în presă care prezintă realitatea în mod eronat, promovând de fapt inaugurarea cinematografului și nu transformarea acestuia.

”Ne dorim să credem că acest Centru pentru Tineret va fi utilizat în interesul tinerilor, aceștia urmând să desfășoare activități specifice nevoilor și intereselor lor, sau să poată oferi alternative pentru petrecerea timpului liber, incluzând și proiecția digitală de filme între acestea, fără a face din aceasta o activitate principală”, au precizat reprezentanții Federației Tinerilor Constănțeni.

Redactor: Daniel Albu