Spargere ca-n filme la Constanța

La Constanța, hotii au spart un hipermarket. Au intrat prin acoperiș ca să ajungă la un oficiu de schimb valutar. Au pătruns prin planșeul fals, au tăiat seiful cu un polizor, au furat suma de 160 de mii de euro și au plecat fără să-i vadă nimeni.

La prima oră, anchetatorii au ajuns la locul spargerii și au izolat perimetrul infracțional. Locul era plin de urme și dovezi folositoare în ancheta penală însă nimic nu trebuia atins. Specialiștii în informatică au accesat sistemul de supraveghere al oficiului de schimb valutar și apoi centrala de stocare a imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Câinele polițiștilor i-a condus pe investigatori pe acoperișul centrului comercial. Acolo hoții au tăiat o gaură pătrată și au intrat fară să declanșeze nicio alarmă. Apoi au mers prin planseul fals și au aterizat în camera seifului. Banii erau într-un seif cu două compartimente, fiecare cu ușa lui. Cu un polizor unghiular hoții au tăiat balamalele uneia dintre uși și-au luat tot ce-au găsit înăuntru.

Sunt multe întrebări rămase fară vreun răspuns, deocamdată. Cum de n-a auzit nimeni gălagia flexului când au tăiat metalul, și cum de nu a văzut nimeni nimic din paza centrului comercial? Și de ce nu a sunat nicio alarmă la seif?

Informațiile care sunt disponibile până în momentul de față arată că din cauza fumului de la flex, un detector de fum din sistemul de supraveghere a pornit o alarmă. Așa au ajuns pompierii la fața locului și paza magazinului, dar era tardiv – hotii deja plecaseră.  Centrul Comercial unde se află oficiul valutar prădat își declină orice responsabilitate pentru cele întâmplate.

“Supravegherea centrului comercial și patrulele au funcționat conform planului stabilit. […] Noi nu putem urmări imagini din interiorul magazinelor. […] Imaginile la care avem acces sunt cele din zonele comune, nu în interiorul magazinelor”.

Prejudiciul total estimat de anchetatori se ridică la suma de 160 de mii de euro, bani care se aflau în seif.

Redactor: Cristina Niță