Sosirea iernii stârnește deja temeri în rândul locuitorilor de la bloc (VIDEO)

Costurile facturilor la întreținere i-au ars la buzunare pe constănțeni în iarna anului trecut. Autoritățile au anunțat că prețul gigacaloriei va rămâne același de anul trecut, 341,92 de lei. Chiar și așa, constănțenii stau ca pe ace atunci când se gândesc la factură. Nu toți beneficiază de subvenții, așa că cei mai mulți închid repartitoarele și îndură frigul sau  apelează la alte metode de încălzire a încăperii. Puţini sunt cei dispuși să plătească sume exorbitante pentru confortul din apartament.

Montarea repartitoarelor reprezintă un subiect controversat în rândul locuitorilor la bloc. Mulți spun că nu există nicio diferență la factura de întreținere între apartamentele care au și cele care nu au montate repartitoare. Pe de altă parte, cei din a doua categorie plătesc la paușal şi sunt nemulțumiți că nu pot opri căldura atunci când consideră necesar.

Revoltați de costurile uriașe, mulți proprietari care au montate repartitoare reclamă erori de calcul. Pentru a nu întâmpina dificultăți în acest scop, președintele uniunii asociațiilor din Constanța îi sfătuiește pe proprietari ca atunci când va începe furnizarea căldurii, oamenii să se asigure că indicatorul repartitorului arată consumul 0.

De cele mai multe ori, membrii familiei nu folosesc repartitorul corect, ceea ce duce deseori la dublarea costurilor.

La sfârșitul acestei luni, pe 24 octombrie, va avea loc o întâlnire între autorități, reprezentanții asociațiilor de proprietari și reprezentanții furnizorilor de apă și căldură, respectiv RAJA și RADET. Asociațiile de proprietari vor solicita Consiliului Local să ia în calcul modificarea costului gigacaloriei.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita