„Șoselele morții” din Constanța

Autoritățile trag un semnal de alarmă. Se petrec din ce in mai mai multe accidentele mortale in județul Constanța. Zeci de persoane și-au pierdut viața în astfel de tragedii, în ultimul  an. Atenție, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional!

Statisticile sunt sumbre, in Romania daca privim numarul de accidente rutiere mortale in comparatie cu celelalte tari europene. Neatenția, viteza și consumul de băuturi alcoolice ori subtanțe interzise sunt principalele cauze ale tragediilor de pe șosele.

În cursul anului 2019, la nivelul județului Constanța au fost produse 49 de accidente mortale, iar în cursul anului 2020, până în acest moment avem înregistrate 22 de accidente mortale. Principalele tronsoane de drum pe care s-au produs accidentele mortale sunt DN2A și DN39.

Cel putin la fel de ingrijorător este si numărul accidentelor mortale produse în municipiu, în acest an. Chiar daca pandemia nu ne-a mai lasat sa circulam la fel de mult, iata ca numarul accidentelor petrecute in oras, de la inceptul anului pana in prezent este la fel de mare cu cel de anul trecut.

Cele mai periculoase drumuri în județul Constanța rămân, în opinia polițiștilor, DN3, DN2A și DN39. Nu sunt însă singurele sosele care au curmat vieți.

România are cea mai mare rată a mortalității din Europa, cu 96 de decese la un milion de locuitori. La polul opus, Suedia este considerată cea mai sigură țară în ceea ce privește numărul de accidente rutiere.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Cristian Rizea