Şosea de coastă incertă

Proiectul şoselei de coastă care ar urma să unească portul Tomis de Staţiunea Mamaia este în incertitudine. Deşi lucrarea a fost adjudecată în cele din urmă de o firmă din Cluj, contractul nu poate fi semnat până ce nu există garanţii că proiectul ar putea fi finalizat până în luna iunie a anului viitor.

Construcţia şoselei de coastă ar putea fi amânată şi asta pentru că actualul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene se termină la finele acestui an. În cazul în care proiectul este început şi nu este terminat, municipalitatea constănţeană ar trebui să înapoieze toţi banii. Primul tronson ar urma să aibă o lungime de 2,6 kilometri şi să pornească din Portul Tomis.

Autorităţile din România au obţinut o derogare din partea Uniunii Europene care permite ca proiectele deja începute să poată fi terminate până în luna iunie a anului viitor, fără ca valoarea lor să fie returnată.

În cazul în care constructorul nu va fi de acord cu condiţiile impuse de reprezentanţii primăriei Constanţa, contractul nu va fi semnat şi se va aştepta exerciţiul bugetar următor. Şoseaua de coastă ar urma să aibă o lungime totală de aproximativ 6 kilometri si va uni portul Tomis de Staţiunea Mamaia. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea