Sorina Pintea trimisă în judecată pentru luare de mită

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul în care este acuzată de fapte de corupție.

Procurorii DNA au finalizat urmărirea penală în cazul fostului ministru, la data faptei – manager al Spitalului Județean Baia Mare, și au înaintat dosarul instanței, spre judecare, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Potrivit reprezentanților Ministerului public,

”În perioada noiembrie 2019 –februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată anterior, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro  și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect «proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean Baia Mare», încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai spun că Sorina Pintea ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, pentru îndeplinirea unor acte care intrau oricum în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. Ea a fost prinsă în flagrant, chiar în propriul birou, pe data de 28 februarie anul curent, după primirea sumei de 120.000 lei.
Anterior sesizării instanței de judecată cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reținută infracțiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Redactor: Daniel Albu