Soluțiile de gestionare a managementului pescăresc

Biologi marini din toata lumea încearcă să găsească soluții pentru un ecosistem mai curat în Marea Neagra. Specialiști din Islanda, Norvegia și Danemarca au prezentat cele mai bune soluții pentru un pescuit responsabil și pentru aducerea stocurilor la un nivel ridicat.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța a găzduit cea de- a doua intâlnire anuală a proiectului european MareFrame („Soluții de management pescăresc bazate pe abordarea ecosistemică“). Principalul obiectiv al proiectului este intensificarea abordării ecosistemice a managementului pescăresc în ceea ce privește stocurile de pești din mările Europei și nu numai.

In cadrul intalnirii, biologi marini din toate colţurile lumii au încercat să găsească soluţii pentru asigurarea unui ecosistem marin mai curat .

MareFrame contribuie la dezvoltarea abordării ecosistemice a managementului pescăresc prin crearea de alternative pentru susținerea comunităților costiere echilibrate, care înglobează și componentele socio-economice, adaptate la cele opt studii de caz .

In cadrul proiectului se lucrează la crearea de instrumente inovatoare și simulări de informații menite să transfere rezultatele cercetărilor științifice și ale scenariilor de management, pentru a atrage atenția opiniei publice în favoarea conservării biodiversității.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes