Soldații americani din baza Mihail Kogălniceanu au sărbătorit Ziua Statelor Unite în avans

Micuții orfani s-au putut bucura de evenimentele pregătite special pentru ei.  Militarii de la baza Kogălniceanu au dorit să-i introducă în spiritul specific american și i-au așteptat cu bucate preparate la grătar dar și cu  dulciuri și coca-cola. Copiii au ascultat muzică Country, au jucat volei, baseball și au înotat într-un bazin imens.

Principala atracție a zilei a fost expoziția de arme și vehicule militare. Militarii s-au asigurat că micuții nu se pot răni și apoi le-au explicat tot ce voiau să știe despre tehnicile  de luptă

Inițiativa organizării evenimentului a  aparținut Asociaţiei “Unided Hands România”, condusă de o americancă.

Sutele de copii instituționalizati, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, au avut parte de o atenție sporită din partea americanilor. Însoțitorii au lăudat ideea militarilor de peste ocean.

Forțele americane de la baza Mihail Kogălniceanu au marcat cea de-a 237-a Zi a Independenței SUA.  “Black Sea Rotational Force” este un exerciţiu comun la care participă militari din mai multe ţări membre NATO şi Statele Unite ale Americii. Acesta este cel de-al patrulea an în care puşcaşii marini vin să se antreneze la Baza de la Kogălniceanu.

Redactor: Raluca Damian