Șoferii prinși beți la volan riscă să rămână fără permis pe viață

Șoferii prinși beți la volan riscă să rămână fără permis pe viață. Un nou proiect de lege aprinde spiritele printre conducătorii auto.

Se inăspresc pedepsele pentru șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice. Într-un nou proiect de lege se stipulează schimbarea perioadei în care șoferii prinși băuți să rămână pietoni.

Momentan legile sunt blânde cu șoferii care încalcă și cele mai elementare reguli. Cea mai lungă perioadă în care permisul poate fi suspendat este de 90 de zile.

Conform proiectului propus de mai multi politicieni, dacă sunt prinși și a doua oară sub aburii lui Bachus la volan, șoferii nu-și vor mai putea recupera niciodată permisul auto. În ceea ce privesc amenzile prevăzute în noul proiect, cea mai mică este de 5.000 de lei dar poate ajunge până la  15.000 de lei.

Condusul sub influenta alcoolului este una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale pe drumurile din Romania. Chiar astăzi polițiștii din Medgidia i-au întocmit dosar penal unui bărbat de 63 de ani din localitate, după ce l-au prins băut la volan. Potrivit oamenilor legii, șoferul circula cu mașina pe strada Dezrobirii din municipiu, deși înainte de a se urca la volan consumase băuturi alcoolice, fapt ce contravine legislației rutiere.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes