Șoferii mai au timp să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă (VIDEO)

De când schimbarea anvelopelor în sezonul rece a devenit obligatorie anul trecut, șoferii tot nu știu când și cum se aplică aceasta. Unii spun că mașina trebuie echipată de iarnă de la 1 noiembrie, alții că din octombrie, dar adevărul este că legea nu prevede o dată anume pentru că totul depinde de condițiile meteo.

Chiar dacă afară sunt încă temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului, recomandat este ca mașinile să fie pregătite de iarnă, mai ales că în alte zone ale țării s-au înregistrat deja ninsori și gheață. În acest sens, polițiștii de la rutieră au demarat o actiune de verificare a maşinilor şi i-au sfătuit pe șoferi să ia în serios prevederea legală.

Conducătorii auto trebuie să știe că sub temperaturi de șapte grade Celsius, cauciucurile de iarnă sunt recomandate chiar și pentru rularea pe asfalt uscat, compoziția acestora fiind optimă la temperaturi joase. Anvelopele pot fi recunoscute prin marcajul  “M + S” (sau “M.S.” sau “M & S”) conform legislatiei europene sau “Munte/Fulg de zapada” conform celei americane.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru