Soarta navigatorilor români plecaţi pe mare nu este intotdeauna buna

Este si cazul unor marinari care au fost nevoiţi sa suporte conditii extreme pe o nava arestata in Malaezia. In cele din urma, oamenii au reusit sa ajunga acasa cu bine, ajutati de Ministerul Afacerilor Externe si de consilierul prezidential Dorel Onaca. Printre protagonistii acestei intamplari nefericite este si fostul primar al orasului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru.

Situatia devenise critica iar starea de sanatate a echipajului era tot mai precara, fiind nevoie de interventii chirurgicale.

Insa nu toti romanii au avut sansa de a reveni in tara. La bordul navei au ramas comandantul si capitanul. Cu toate ca atmosfera era tensionata la bord, iar incertitudinea era tot mai accentuată, alti romani au fost pacaliti de mirajul unui loc de munca bine platit si au facut schimbul de echipaj fara sa stie ca nava se afla intr-o situatie delicata.

In ultimii ani, tot mai multe cazuri de acest fel au iesit in evidenta iar cei care se imbarca trebuie sa cunoasca foarte bine situatia armatorului pentru a putea preveni astfel de situatii.

Redactor: Silviu Calota