SMURD Constanța va primi motociclete cu defibrilator

Unităţile SMURD din Constanţa şi Cluj urmează să primească motociclete dotate cu defibrilator. Acestea se pot deplasa rapid, când traficul este aglomerat şi pot duce defibrilatorul foarte repede la cei aflați în dificultate, în caz de urgenţă.

Unităţile SMURD din Cluj şi Constanţa vor primi, în decurs de o lună, motociclete dotate cu defibrilator, care se pot deplasa rapid în condiţii de trafic aglomerat, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne,  Raed Arafat. Un defibrilator costă între 1.000-1.500 de euro.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne propune şi  generalizarea folosirii defibrilatoarelor în spaţiile publice şi instituţii. Într-un plan cu termen mai lung, Raed Arafat vede clădirile publice, locurile foarte aglomerate din oraş şi chiar şi blocurile de locuinţe dotate cu defibrilatoare. El a subliniat că prezenţa acestui aparat în locuri în care să fie la îndemâna populaţiei, astfel încât să poată fi folosit de către oamenii obişnuiţi, este foarte importantă, având în vedere că, în caz de stop cardio-respirator, la fiecare minut pierdut scad cu 10% şansele de supravieţuire în cazul neacordării primului-ajutor.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș