Slujbă impresionantă la înmormântarea constănțeanului Cristian Paul Boulean

Parcă timpul a stat în loc pentru cei care l-au cunoscut pe Cristian. Cu toții acceptă foarte greu ideea că el a căzut răpus de o explozie puternică în timpul atacului terorist al talibanilor, comis săptămâna trecută la o bază a forțelor aliate din Kabul, Afghanistan. Apropiații și-l amintesc energic, activ și plin de viață. Un suflet mare, care a trecut în lumea celor drepți în timpul unei misiuni internaționale care apăra tocmai libertatea.

O mașină a jandarmeriei a flancat cortegiul funerar, iar preoții au ținut o scurtă slujbă și în fața troiței închinate eroilor martiri, din piața Casei de Cultură.

Cristian Paul Boulean a fost jandarm până în 2004. Apoi s-a angajat la o firmă americană de protecţie, care asigură paza complexului logistic din Kabul. Printre misiunile sale erau şi cele de însoţire a oficialilor militari şi civililor americani. Se afla în Afganistan de cinci ani, iar înainte de asta, mai lucrase alţi patru în Irak. Ultima oară când vorbise cu familia a fost chiar cu două zile înainte de tragedie şi anunţase că urma să vină acasă peste o lună de zile.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru