Slujbă de Crăciun la Vatican

Papa Francisc a transmis un îndemn la solidaritate către creștini, în timpul slujbei de Crăciun de la Vatican. Suveranul pontif a îndemnat oamenii să nu ignore situația milioanelor de migranți  alungați din țara lor.

În timpul slujbei de Crăciun care a avut loc la Vatican, Papa Francisc a lansat un apel  de solidaritate către romano-catolici. Acesta a vorbit despre situația migranților, comparându-i cu Maria și Iosif și amintind de povestea biblică în care cei doi au călătorit de la Nazaret la Betleem. Pontiful a subliniat că mulți migranți au fost forțați să fugă, de către conducătorii care “nu văd nicio problemă în vărsarea sângelui nevinovat”. El însuși fiind nepotul unor migranți italieni, Papa Francisc a cerut oamenilor de pretutindeni să îi primească pe străini.

„Credinţa ne obligă să facem loc unei noi imaginaţii sociale şi să nu ne temem că experimentăm noi forme de relaţionare, astfel încât nimeni să nu aibă impresia că nu are loc pe Pământ. Crăciunul este un moment de transformare a puterii fricii în puterea binefacerii”, a spus Papa Francisc.

“Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg să plece, dar, fiind forțate, îi lasă în urmă pe cei dragi” a mai declarat pontiful argentinian.

Acesta a fost al cincilea Crăciun al Papei Francisc în fruntea Bisericii Catolice. Circa 10.000 de oameni au fost în basilica Sfântul Petru, din Vatican, ca să asiste la slujba de Crăciun oficiată de suveranul pontif.

Redactor: Isabela Boantă