Slalom printre mașini în fața școlilor

Trecerile de pietoni sunt evitate cu desăvârșire  de  elevii constănțeni. Nu ar trebui să ne mire atitudinea școlarilor dacă ținem cont de faptul că și părinții fac aceeași greseală când îi iau pe cei mici de la școală, nu traverseză pe marcajul pietonal. Pe lângă faptul că își pun viața în primejdie cei care nu respectă legea riscă amenzi usturătoare. 

Nepăsare și ignoranță acestea ar fi cuvintele care ar putea descrie atitudinea unor elevi care, zi de zi, își pun viața în pericol traversând neregulamentar . De necrezut este că și părinții traversează printre mașini ținându-i pe cei mici de mână.

Elevii par să nu conștientizeze pericolul la care se expun.

Cu siguranță de la vârste fragede părinții și cadrele didactice  i-au învățat să traverseze doar pe marcajul pietonal. Ceea ce nu au luat în considerare adulții este că ai lor copii fac ce văd în jur, nu doar ce li se spune . Oamenii legii trag un semnal de alarmă în rândul constănțenilor care obișnuiesc să ocolească trecerile de pietoni.

Așadar ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a vă pune viața în pericol. În cazul unui accident, singurii vinovați sunt cei care nu au traversat prin loc permis, respectiv pe trecerile de pietoni.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș