Situație strigătoare la cer la Spitalul Municipal Mangalia

Pe secțiile de Primiri Urgenţe sau Obstetrică – Ginecologie se lucrează doar pînă la ora 16.00, așa că mămicile care urmează să nască nu au încotro decît să parcurgă kilometri întregi de travaliu pînă la cea mai apropiată unitate sanitară. Lipsa acută a personalului medical de aici este problema, iar soluția nici că se întrevede.

Lipsa cadrelor medicale din sistemul românesc de sănătate a căpătat proporții absurde la unitatea sanitară din Mangalia. Aici, gravidele sunt primite pînă în ora 16.00 pentru că atunci găsesc ajutorul de care au nevoie. La fel se întîmplă și cu victimele accidentelor rutiere sau cu persoanele care pur și simplu au nevoie de asistență medicală de urgență.

Situația de la Mangalia este cunoscută de către administrația orașului, iar edilul Cristian Radu se chinuie să găsească soluții pentru a-i atrage pe medici aici. A propus Consiliului Local un proiect în acest sens, prin care să fie acordate atât apartamente de serviciu cadrelor medicale ce vin la Mangalia, cât şi facilităţi privind transportul.

Cu toate acestea însă, motivele care îi țin pe medici departe de spitalul de aici nu sunt doar de natură financiară, spune managerul unității medicale.

Asta deși Spitalul Municipal Mangalia are unele dintre cele mai moderne şi bine dotate secţii din întreaga zonă.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin