Situație nemaîntâlnită în administrația municipală constănțeană

Ședința de consiliu local nu a mai avut loc pentru că nu s-a întrunit cvorumul necesar. Doar șapte consilieri au fost prezenți, astfel că ședința a fost amânată pentru data de 13 octombrie.

Situație rar întâlnită în România și unică la nivelul administrației locale constănțene. Ședința de consiliu local a fost amânată pentru că nu a fost intrunit cvorumul necesar.

Făgădău a explicat reprezentanților mass-media că absența masivă a consilierilor PSD se datorează faptului că mulți dintre ei sunt în concediu. Edilul interimar a aflat că nu se poate întruni cvorumul necesar, astfel că i-a anunțat pe ceilalți consilieri social-democrați să nu se prezinte la ședință. Consilierii locali ai opoziției acuză însă că aceasta a fost o mișcare tactică: numărul mic al consilierilor PSD ar fi fost similar cu cel al opoziției, iar proiectele de hotărâre nu ar fi trecut în momentul votului.

Pe ordinea de zi a ședinței erau 51 de proiecte de hotărâre printre care și premierea sportivilor constănțeni cu rezultate deosebite la jocurile europene de la Baku. De asemenea Club Volei Municipal Constanța ar fi trebuit să primească bani pentru continuarea activității în Champions League.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea