Situație limită și tensiune la cote maxime, seara trecută, la Năvodari

L-au scăpat din ochi pentru câteva momente și puteau să-l piardă pentru totdeauna, dacă tatăl său nu ar fi sărit imediat după el, în fântâna adîncă de peste doi metri.

Intre timp plânsetele și strigătele mamei i-au alertat pe vecini și aceștia au sunat, disperați, la 112. În doar câteva minute, elicopterul SMURD și-a făcut apariția, iar medicii l-au preluat pe micuț și au început manevrele de resuscitare.

După ce copilul a fost stabilizat, elicopterul SMURD a plecat spre Spitalul Clinic Județean Constanța, unde a aterizat la zece minute diferenţă, iar copilașul a fost preluat de medicii unității sanitare.

În tot acest timp, la locul incidentului, anchetatorii i-au audiat pe părinți și pe vecini pentru a descoperi cum a fost posibil ca, de față cu ei, copilașul să cadă fântână.

Vecinii spun despre familie că nu are nicio sursă de venit, niciunul dintre părinți nu lucrează şi trăiesc din adunat deșeuri și  din mila altora. Mama celor șapte copii este cunoscută în zonă pentru dependența de alcool și scandalurile pe care le face, periodic, iar tatăl pentru temperamentul său violent.

Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului au demarat o anchetă socială și urmează să stabilească dacă cei doi părinți vor fi sau nu decăzuți din drepturi.  Trei dintre fetițele familiei au până în cinci ani și se află în grija statului, iar ceilalți patru băieți locuiesc în casa improvizată din mijlocul câmpului. Băiețelul care a ajuns la spital este mezinul familiei și la 20 mai işi aniversa ziua de naştere.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu