Situație îngrijorătoare la Constanța

Situație îngrijorătoare la Constanța! Secțiile de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean nu mai fac față numărului mare de înființarea unei noi maternități, de sine stătătoare.paciente. Medicii din unitate spun că este absolut necesară.

Secțiile de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Andrei” Constanța sunt supra-aglomerate. Medicii ginecologi Vlad Tica și Aneta Tomescu au declarat că numărul pacientelor internate este întotdeauna mai mare decât numărul de paturi disponibile, nici măcar pentru urgențe neputându-se asigura necesarul. Acest fapt duce la un risc crescut de contractare a unei infecții intraspitalicești.

„Ne vin paciente din județele limitrofe, cât și din tot județul Constanța. Mai ales în decembrie, când maternitățile din Medgidia și Mangalia au fost închise, toate nașterile din județ, din sistemul de stat, au fost trimise către noi”, a precizat doctorul Vlad Tica.

Medicii constănțeni au dezăvăluit faptul că, în spitalul județean, secția de Obstetrică Ginecologie nu a fost niciodată închisă complet pentru igienizare, spre deosebire de alte maternități din țară care dedică acestui proces o lună întreagă.

Specialiștii Vlad Tica și Aneta Tomescu, consideră că soluția cea mai bună ar fi înființarea unei noi unități spitalicești și afirmă ce este inadmisibil ca un oraș mare, precum Constanța, să nu aibă o maternitate de sine stătătoare. Până acum au fost făcute mai multe demersuri în acest sens, însă niciunul nu s-a concretizat.

Redactor: Ramona Caba