Situaţie incredibilă în Constanţa, unde o biserică este la un pas de demolare

Clădirea a fost construită fără autorizaţie, fără ca terenul ocupat să fie transmis în proprietate de către municipalitate şi fără să se încadreze în normele PSI de siguranţă.

Biserica din zona Boema, din municipiul Constanța, nu are niciun document legal care să-i justifice prezența. A fost ridicată fără aprobare de constructie sau alt aviz de functionare. S-a transformat dintr-o improvizatie cu pereti de rigips într-o construcție cre trădează viteza cu care a fost ridicată. Interiorul e plin produse oferite spre comercializare iar aspectul general e de constructie facuta “pe repede inainte”.

Biserica a apărut în urmă cu șase ani, timp în care nu s-a făcut niciun demers pentru intrarea în legalitate. Clădirea a fost ridicată fără autorizaţie de construire, fără ca terenul ocupat să fie transmis în proprietate de către municipalitate şi fără să se încadreze în normele PSI de siguranţă.

Arhiepiscopia Tomisului a decis sistarea lucrărilor abia după ce corpul de control al primăriei a aplicat amenzi.

Initial, Corpul de Control al Primariei anuntatse ca biserica din intruneste toate conditiile demolării. Ulterior, însă, reprezentanții municipalității au anuntat ca daca biserica va obtine toate autorizatiile necesare, va intra în legalitate.

Redactor: AnaMaria Stoica