Situatie greu de imaginat la sediul ANAF de pe strada Tulcei din Constanta

In fata singurului ghiseu deschis au asteptat peste o suta de persoane sa isi achite taxele. Dupa ore intregi de stat in picioare, contribuabilii au rabufnit si au solicitat sprijinul reprezentantilor mass-media.

Nervi, aglomeraţie, îmbrânceli şi nemulţumire , aceasta era atmosfera de la sediul ANAF situat pe strada Tulcei. Motivul? Un singur ghiseu deschis si peste o suta de contribuabili care asteptau la coada de la primele ore ale diminetii sa isi plateasca taxele. Mai grav este ca, printre cei care asteptau de ore bune la coada, erau si pensionari cu o stare de sanatate precara dar si mame cu copii in brate.

Depasiti de această stare de fapt si in speranta ca situatia se va remedia si se vor deschide si celelalte ghisee cativa oameni au solicitat sprijinul reprezentantilor mass-media. Am incercat sa aflam si noi care este motivul pentru care se lucreaza la un singur ghiseu si de ce nu se evita imbrancelile si aglomeratia prin dotarea sediului cu un aparat care emite bon de ordine.

Din nefericire situatia va ramane aceeasi si pe viitor in conditiile in care reprezentantii ANAF sustin ca nu au suficienti angajati pentru a lucra cu publicul. Singura solutie pe care acestia le-o propun celor care doresc sa evite aglomeratia de la ghiseu este plata taxelor on-line.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes