Situație dramatică la CVM Tomis

Campioana României la volei masculin, CVM Tomis, echipa ce a reprezentat România cu cinste această ramură de sport în Liga Campionilor, a ajuns în impas. Jucătorii, antrenorii, managerul general sunt cu toții nemulțumiți de lipsa de finanțare a echipei din partea autorităților locale și județene.

Mai mult, reprezentantul clubului acuză funcționarii publici constănțeni că se opun aplicării ordonanței de guvern emis la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, prin care se facilitează finanțarea din bani publici a cluburilor sportive performante.

Managerul clubului susține că dacă situația nu se va rezolva urgent, sportivii vor petrece sărbătorile pascale cu buzunarele goale.

Managerul clubului a făcut apel la funcționarii publici de la Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța pentru susținerea financiară a sportului de la țărm de mare.

Tehnicianul echipei, Martin Stoev susține că nu s-a mai întâlnit cu o asemenea situație și că este nevoie ca toți factorii de decizie să își dea mâna și să găsească urgent o soluție pentru redresarea financiară a clubului de volei.

Jucătorii sunt și ei dezamăgiți și fac un apel către persoanele care pot ajuta sportul constănțean să iasă din situația dramatică în care se află.

Echipa, antrenorii și întregul staff de la CVM Tomis au spus că, în ciuda problemelor financiare nerezolvate încă, ei se vor bate în finală cu voleibaliștii din Zalău pentru a aduce un nou titlu național la Constanța, chiar dacă în orașul de la țărm de mare sunt persoane care nu merită această performanță, după cum a declarat principalul Martin Stoev.

Reporter: Ana-Maria Stancu / George Marinescu ; Imagine: Mihai Roadedeal