Situație de-a dreptul șocantă într-o școală constănțeană

Părinții elevilor de la școala nr. 23 din Constanța spun că medicul unității este prieten bun cu paharul și se prezintă frecvent în stare de ebrietate la cabinet. Speriați de consecințele care decurg dintr-o asemenea situație, părinții au făcut nenumărate reclamații la conducerea școlii și la Inspectorat. Degeaba însă…

Conducerea unității de învățământ se spală pe mâini de orice vină. Nu este o noutate faptul că medicul obişnuieşte să bea, iar reprezentanţii DSP au realizat deja o anchetă şi au luat măsura diminuării salariului pentru o lună.

Am vrut să ne convingem și noi în ce măsură reclamațiile părinților sunt fondate și am făcut o vizită la cabinetul medical al școlii. Luat pe nepregătite și trezit brusc din somn, medicul încerca să se încalțe, neștiind prea bine ce se întâmplă cu el și cine îl deranjează. Imaginile vorbesc de la sine.

Aceasta este starea obișnuită a medicului şcolar, incapabil să acorde și primul ajutor unui elev care ar avea nevoie. Poziţia Inspectoratului școlar general este categorică în această privință.

Nu la fel de ferm este și directorul DSP Constanța, deși medicul școlii îi este direct subordonat. Contactat telefonic, acesta s-a comportat ca și cum acum ar afla în premieră de acest caz.

În această situație alarmantă, factorii de decizie ar trebui să se miște rapid și să ia măsurile necesare, mai ales că medicul prieten cu Bachus nu răspunde doar de starea de sănătate a elevilor de la școala 23, ci este angajat pe acelaşi post şi la Școala 39 și la grădinița Steluțele Mării.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima