Situaţie controversată la Mangalia privind activitatea ONG-urilor

Discutii aprinse la intalnirea desfasurata la Mangalia, pe probleme legate de copiii care sufera de autism. Doamna din imagine sustine ca a fost nedreptatita atunci cand a virat cei 2% din impozitul pe venit ONG-ului „Si eu pot” in speranta ca banii il vor ajuta pe copilul ei sa beneficieze de o terapie complexa. Dar se pare ca organizatia non-profit a omis sa precizeze ca nu dispunea de toate terapiile necesare in astfel de situatii.

O alta mamica prezenta la dezbaterea cu reprezentantii ONG-urilor si cei ai primariei are o poveste la fel de impresionantă. Viata femeii a fost greu incercata atunci cand si-a dus copilul la gradinita cu regim normal din cadrul acestei structuri non-profit. La un moment dat, unitatea preşcolară s-a transformat în grădiniţă cu regim special, fapt de care tânăra mamă nu a fost anunţată. Iar atunci a aparut si diagnosticul micutului, stabilit de un psiholog clinician, conform caruia baietelul are o tulburare pervaziva in dezvoltare din spectrul autist. Lucru care nu s-a confirmat de catre medicul specialist.

Reprezentantii ONG-ului precizeaza ca pot face dovada cheltuielilor, iar in ceea ce priveste evaluarea copiilor isi asuma responsabilitatea inscrisurilor.

Pentru a stinge orice forma conflictuala, reprezentantii municipalitatii Mangalia au cerut un raport de activitate din partea ONG-ului. Ei mai spun ca doresc infiintarea unui centru de zi pentru acesti copii. In acest fel vor veni in sprijinul parintilor ai caror micuţi sufera de autism.

Cat priveste neincrederea mamicilor in ONG-urile din Mangalia, aceasta reiese din lipsa acuta de specialisti la nivel local, care sa trateze problemele copiilor cu nevoi speciale.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru