Situaţie bizară la Mangalia: case branşate la reţeaua spitalului

Situaţie cel puţin bizară la Mangalia – de mai bine de opt ani, locatarii imobilelor din curtea Spitalului Municipal sunt branşaţi la reţeaua de electricitate a unităţii sanitare. Şi asta zona nu a fost dotată cu utilităţi înainte de a fi vândută. Problema cea mai mare este că transformatorul este foarte solicitat şi poate ceda în orice moment din cauza consumului suplimentar.

Problema folosirii retelei de electricitate de catre consumatorii casnici din curtea spitalului dă multe batai de cap municipalităţii. Totul a inceput de cand fostele administraţi locale au lotizat curtea unităţii medicale si mai apoi au vândut-o diverşilor proprietari. Iar demersurile conducerii spitalului în vederea achiziţionarii unui transformator separat au eşuat.

Locatarii din zona sunt de parere ca solutii viabile s-ar fi putut găsi, fie prin  accesare de fonduri europene, fie prin programul de electrificare demarat de Ministerul Dezvoltarii.

Cum suprafaţa din curtea spitalului a fost deja vândută, programul Ministerului Dezvoltării nu se poate aplica şi in acest caz.

Pana la solutionarea definitiva a problemei branşării individuale, contribuabilii vor plăti spitalului curentul consumat, pe baza de chitanta, la pret de societate.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru