Situație alarmantă la Maternitatea Giulești

Situația la maternitatea din Giulești se înrăutățește. Alți doi bebeluși, care s-au născut în aceeași unitate spitalicească, sunt infectați cu stafilococ auriu. Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică au luat  decizia de a opri internările la Maternitatea Giulești . Măsura a fost luată după ce 11 angajați au fost identificați ca purtători de stafilococ auriu și va rămâne în vigoare până când se va face o dezinfecție totală.

Numărul total al celor care au fost depistați cu stafilococ auriu a ajuns la 17.  13 cazuri au fost confirmate deja de medici iar patru sunt  suspiciuni. De la Maternitatea Giulești au fost prelevate 49 de probe de la angajați, au venit rezultatele de la 38 de analize, iar în cazul a 11 angajați rezultatul este pozitiv. Aceștia sunt purtători de stafilococ auriu. Potrivit purătorului de cuvânt al unității spitalicești, dr. Doru Pană, angajații respectivi nu vor mai veni la serviciu până nu se vor trata și până când noile analize nu vor indica un rezultat negativ.

“Când am fost anunţaţi de Direcţia de Sănătate Publică, că au fost persoane infectate cu această bacterie, s-au recoltat probe imediat, şi undeva la mijlocul lunii noiembrie au ieşit analizele, şi aceia care au primit rezultate pozitive au fost înştiinţaţi să îşi ia tratament”, a spus dr. Doru Pană.

Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică au luat  decizia de a opri, temporar, internările la Maternitatea Giulești .

“Noi toţi suspectăm că pe Secţia de Neonatologie a fost transmiterea, dar atâta timp cât nu avem nişte probe clare aşteptăm raportul Direcţiei de Sănătate. Nu poţi nici să scoţi omul de la locul de muncă, pentru că te poate da în judecată, nu poţi nici să închizi secţia pentru că intri în alte probleme tehnice şi administrative şi legale şi atunci practic ai o perioadă de timp în care eşti legat de mâini şi de picioare. Nu poţi să faci decât să speri, să aştepţi şi să te rogi”, a afirmat dr. Pană.

Acesta  a mai menţionat că, potrivit programărilor de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”,  săptămâna aceasta urmau să fie operate 80 de persoane. Întrebată dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternităţii Giuleşti în urma scandalului copiilor infectaţi cu stafilococ auriu, Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii,  a spus că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiştilor.

Redactor: Oana Jărloianu