Situatia tinerilor consumatori, dependenti de etnobotanice, pare sa nu intereseze autoritătile

Cristian are 20 de ani si a renuntat la facultate din cauza etnobotanicelor. Consuma de 7 ani. A furat tot din casa. Mama lui a ajuns la capatul rabdarii. Corpul ei este plin de vanatai de la bataile incasate de la fiu.

Mama lui Cristian are deja o aliata. O alta mama, cu un fiu de 26 de ani, consumator de cinci ani. Dupa crize agresive, tinerii sunt adusi cu Politia si Salvarea  la Psihiatrie, dar a doua zi sunt externati..

O intoxicatie acuta cu etnobotanice dureaza insa doar cateva ore. Odata ce isi revine, consumatorul este externat, pe semantura lui. Asa cum se intampla frecvent cu Cristian, care de fiecare data este investigat de o comisie de medici specialisti psihiatri.  .

Pe asta mizeaza si Cristian. Se jura ca dupa o noapte de internare nu va mai consuma droguri. Liber, isi permite chiar sa filozofeze.

Tanarul a uitat imediat de juraminte. La numai o ora de la externare, Cristian era deja drogat si zacea letargic in casa, devalizata, a mamei lui.

Cristian a refuzat insa consilierea psihologica. Singurul centru unde pot fi internati consumatorii este spitalul Alexandru Obreja  din Bucuresti. Insa pacientul trebuie să doreasca si sa isi dea consimtamantul pentru. Cele doua mame din Constanta vor sa lupte, alaturi de alti parinti, cerand autoritatilor sprijin pentru salvarea dependentilor de etnobotanice.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Florea