Situația tensionată din forul legislativ l-a alarmat pe președintele Traian Băsescu

Vizibil deranjat de scandalul declanșat marți în plenul Parlamentului, președintele Traian Băsescu a precizat, într-un discurs la Palatul Cotroceni, că liderii Opoziției au acționat împotriva statului român. Șeful statului a atras atenția că ținta majorității parlamentare este de a prelua controlul asupra tuturor instituțiilor, ca într-un final să inițieze procedura de suspendare Președintelui României.

În plus, şeful statului a spus că acţiunile parlamentarilor duc cu gândul la mineriada din 1990.

Nu ne temem de Traian Băsescu. Acesta este răspunsul președintelui PNL, Crin Antonescu, după ce șeful statului i-a avertizat pe liderii USL că atacurile la instituţiile statului trebuie să înceteze.

În schimb, liderul UDMR, Kelemen Hunor a respins acuzaţiile lui Traian Băsescu. Kelemen Hunor a transmis că UDMR nu trebuie pus în aceeaşi barcă cu partidele de la putere.

Președinții celor două camere ale Parlamentului, Vasile Blaga și Roberta Anastase, au fost revocați din funcții în timpul ședinței extraordinare  care a avut loc marți. Locurile acestora au fost preluate de Crin Antonescu ca președinte al Senatului și de deputatul Valeriu Zgonea la Camera Deputaților.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian