Situaţia restanţelor la plata agentului termic din Cernavodă este din ce în ce mai critică (VIDEO)

Situaţia restanţelor la plata agentului termic din Cernavodă este din ce în ce mai critică. Mulţi nu şi-au plătit nici acum facturile pe lunile de iarnă, în speranţa că vor primi subvenţii sau reduceri. Doar că acestea au fost promisiuni din campania electorală, pe care oamenii le-au crezut cu tărie. În condiţiile în care societatea are de încasat 7 miliarde de la populaţie şi datorii de 4 miliarde, dacă lucrurile persistă s-ar putea ajunge la o scumpire a gigacaloriei.

Înainte de Campania electorală, la casieriile societăţii de distribuţie a agentului termic erau încasări de aproximativ 250 de milioane de lei pe zi. Acum însă abia ce se mai adună 50 – 100 de milioane.

Reprezentanţii societăţii spun că oamenii evită să-şi plătească facturile, în speranţa că vor primi subvenţii. Însă acestea trebuie stabilite prin hotărâre de guvern sau de consiliu local.

Preţul gigacaloriei în Cernavodă este cel mai mic din ţară, datorită amplasării în vecinătatea oraşului a centralei nucleare. Furnizorul de agent termic spune că în cazul neachitării restanţelor s-ar putea ajunge chiar şi la o majorare a costului către populaţie.

Neachitarea la timp a facturilor, atrage penalitati si actionarea in instanta, la care s-a recurs deja pentru recuperarea sumelor mari de bani pe care le au de achitat cernavodenii.

Pe timp de vara costurile la intreţinere scad. În aceste condiţii, reprezentanţii societăţii furnizoare de agent termic speră ca populaţia să mai achite din restanţe până la toamnă.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Victor Nita