Site-urile cu anunţuri de angajări sunt pline cu oferte tentante pentru tineri

Slujbe aparent uşoare, pentru care nu se cere calificare sau experienţă, dar care sunt foarte bine plătite. Atenţie însă, pentru că în spatele jobului de „model”, „îngrijitoare” sau „asistentă personală” se ascunde cu totul şi cu totul altceva!

Ceea ce nu știu cei care caută să se îmbogățească peste noapte este riscul la care se expun, atunci când aplică la un asemenea job. Nu de puţine ori, tinerele care visează să facă bani frumoşi ca animatoare sau îngrijitoare într-o ţară străină, pot cădea în plasa unei reţele de traficanţi de carne vie!

Bineînteles că după ce au ajuns acolo, multe din tinere pot ajunge să fie chiar sechestrate, pentru că nimeni nu le oferă și garanția că totul este așa cum pare la prima vedere. O altă ”meserie” foarte căutată pe piață, este videochatul. Aici din ce în ce mai multe tinere sună din dorința de a-si mări veniturile considerabil, iar unii oferă chiar și training GRATUIT de inițiere.

Aici, angajatorii promit discreție maximă, iar tinerele sunt asigurate că nimeni nu va afla în realitate cu ceea ce se ocupă. Iar angajatorii sunt din ce în ce mai precauți și se asigură că respectiva fată a trecut de vârsta majoratului.

Mai sunt anunțurile frumos mascate în care se caută pentru angajare o secretară personală.

La fel sunt răspunsurile și pentru angajările la saloanele de masaj, unde nu se caută neapărat experiența în domeniu.

Tinerele sunt sfătuite, în acest context, să fie cât se poate de precaute atunci când răspund unui astfel de anunţ.

Redactor: Corina Hrom