”Sit Urban Peninsulă”, aplicația centrului istoric tomitan

Trecutul arhitectural al vechii cetăți a Tomisului poate fi dezvăluit curioșilor printr-un click distanță. Toate cele 1.081 de clădiri din centrul istoric al municipiului Constanţa au fost inventariate şi sunt disponibile prin aplicaţia “Sit Urban Peninsulă”.

Cei interesaţi pot afla acum prin intermediul acestui instrument informaţii despre fiecare construcție cuprinsă în harta interactivă a Zonei Peninsulare.

Fiecare imobil are o fișă de date care cuprinde toate informațiile despre clădire, de la anul construcției, identificarea în cvartal și regimul de înălțime până la funcțiune, starea fațadei, a acoperișului, tâmplăria, împrejmuirea sau starea anexelor.

Întrucât acest prim inventar se vrea a fi un instrument viu pentru administrație, proprietari sau pasionați, edilul Constanței, Decebal Făgădău, face apel la toți cei care dețin date despre imobilele din zona peninsulară să dea o mână de ajutor la popularea tuturor câmpurilor rămase libere.
Harta interactivă “Sit Urban” permite accesul la informații georeferențiate în timp real în ceea ce privește reglementările urbanistice actuale, dar si viitoare care vor fi supuse dezbaterilor publice conform Ordinului 2701/2010. Această hartă reprezintă un instrument în plus în procesul de dezvoltare, planificare și activitate interactivă între autoritatea locală și populație de regenerare urbană a zonei peninsulare.
Aplicația ”SIT URBAN PENINSULĂ” poate fi accesată pe site-ul Primăriei Constanța și poate fi disponibilă și prin utilizarea unui cod QR.

Redactor: Mihaela Țânțaru