Sinuciderea consilierului județean Nicolae Fronescu rămâne un mister pentru toți cunoscuții

Nimeni nu își poate explica gestul făcut de acesta. Psihologii sunt însă de părere că persoanele care sunt în funcții de conducere au tendința să se interiorizeze foarte mult și să ascundă suferințele interioare până ce ating un nivel de nesuportat.

Sinuciderile și amenințările cu sinuciderea au căpătat în ultima perioadă o amploare foarte mare. Specialiștii îi diferențiază însă pe cei ce amenință că își iau viața de cei care ajung să comită, în cele din urmă, astfel de fapte. Cazul consilierului județean Nicolae Fronescu, ce a ales să își ia viața aruncându-se în gol de la etajul zece i-a șocat pe toți cunoscuții cu care alesul petrecuse cu doar câteva ore în urmă. Nimeni nu observase nimic suspect în comportamentul sau. Psihologii atrag atenția că funcțiile de conducere pun o presiune suplimentară pe psihicul indivizilor care ajung în cele din urmă să clacheze.

Mai mult decât atât, drama interioară a sinucigașilor se intensifică în condițiile în care foarte mulți ajung să se interiorizeze. Specialiștii consideră că participarea la evenimente festive este folosită ca o mască de către cei cu tendințe sinucigașe.

Nimeni nu va ști probabil ce l-a determinat pe consilierul județean Nicolae Fronescu să își ia viața chiar după aniversarea copilului său în vârstă de 17 ani.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea