Simulare de dezastru, la Constanța

Situație limită la un centru comercial din Constanța. Un cutremur, urmat de un incendiu, au surprins mai multe persoane care au rămas captive în clădirea cuprinsă de flăcări. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitate să intervină. Din fericire, totul face parte dintr-un exercițiu desfășurat cu ocazia `Zilei Pompierilor` din România.

Un exercițiu complex al salvatorilor de la ISU „Dobrogea” , a avut loc vineri cu ocazia „Zilei pompierilor” din România. Scenariul pus la punct de militari i-a ținut cu sufletul la gură pe cei care au asistat la desfășurarea de forțe. Autospecialele pompierilor, inclusiv ,,mașina pentru dezastre”, au fost deplasate în zonă pentru salvarea victimelor.

De asemenea, exercițiul pompierilor, a cuprins și o acțiune de descarcerare.

După ce toate victimele au fost salvate, simularea s-a dovedit a fi un adevărat succes. „Ziua pompierilor” din România este sărbătorită pe data de 13 septembrie, când se aduce un omagiu pompierilor și infanteriștilor care, în 1848, s-au sacrificat pe Dealul Spirii din capitală, în luptele cu trupele otomane conduse de Fuad Efendi, venite să înăbușe mișcarea revoluționară română.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.