Simpozionul Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România a fost la Constanța (VIDEO)

Universitatea Ovidius a fost astăzi gazda celei de-a 21-a ediţii a Simpozionului Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România. Unul dintre principalele subiecte din cadrul dezbaterilor s-a referit la importanţa produselor din cereale într-o dietă echilibrată.

Fiecare om consumă în medie o pâine pe zi, iar produsele făinoase şi cerealele reprezintă alimente de bază în dieta multora dintre noi. Motiv pentru care, peste 150 de specialialişti din industria morăritului şi panificaţiei, dar şi medici nutriţionişti s-au întâlnit la Constanţa.

La lucrări a participat şi arhiepiscopul Tomisului, care a vorbim despre simbolismul pâinii.

Printre participanţii la simpozion s-a aflat şi inspectorul OPC, Dionisie Culeţu.

În cadrul celei de-a 21-a ediţii a Simpozionului Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România cei care au contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea acestei instituţii au primit diplome de onoare.

Printre aceştia s-au numărat 6 persoane din Constanţa, una din Sibiu, doua din Chisinau, una din Bucureşti, una din Finlanda şi una din Italia. Cea mai în vârstă şi cea mai apreciată din cei 6 constănţeni a fost Rodica Sevda. Femeia este renumită pentru că în urmă cu 50 de ani a pus bazele celui mai delicios desert pentru copii: eugenia.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu