Simpozion susținut la liceul tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari

26 septembrie este o zi cu o însemnătate deosebită atât la nivel european cât și la nivel mondial. Sărbătorim astăzi cu toții Ziua Europeană a Limbilor Moderne și Ziua Mondială a Turismului.

Năvodariul este părtaș prin însăși poziținarea și funcționalitatea sa, respectiv oraș european și stațiune de interes național la ambele celebrări. Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din orașul nostru a organizat în spiritul acestor însemnătăți deosebite un simpozion la care au participat conducerea instituției, profesori și elevi.

De ceva vreme oferta educațională a unității de învățământ preuniversitar s-a îmbogățit cu clasele de turism în regim dual. Din partea acestei secțiii a vorbit profesorul Nenciu Daniela care a expus printr-o prezentare succintă și foarte interesantă date despre întâlnirea de mâine din New Delhi, capitala Indiei, gazda din acest an a Turismului Mondial.

Din partea cadrelor didactice a mai vorbit și șefa catedrei de limbi străne, Arșaluis Rîpeanu. Cele 47 de state membre ale Consiliului Europei serbează din anul 2001 cele 24 de limbi oficiale care se vorbesc în Europa.

Sipozionul a început la ora 13:00 și s-a încheiat la ora 14:30 cu prezentările susținute de către elevi. Concluzia trasă de elevi și subliniată de profesori întărește ideea conform căreia „cunoașterea limbilor străine reprezintă un punct forte în descoperirea destinațiilor turistice internaționale”.

Redactor: Sondra Sandu