Simpozion la Facultatea de Inginerie Mecanică de la Universitatea Ovidius

Cadrele didactice de la Universitatea Ovidius împreună cu absolvenții și studenții de la Facultatea de Inginerie Mecanică au participat la simpozionul “Primăvara automobilului constănțéan”. Manifestarea s-a organizat in memoria profesorului universitar doctor Honorius causa Gheorghe Bobescu.

Manifestarea este dedicată efortului de peste 15 ani în organizarea învăţământului tehnic de automobile şi motoare termice, din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică Industrială şi Maritimă şi este prilejuită de împlinirea unui an de la trecerea în nefiinţă a prof. Bobescu, unul dintre cei mai apreciaţi dascăli ai facultăţii constănţene.

Cu acest prilej, zeci de profesori din toate centrele de inginerie auto din țară și personalități academice sau colaboratori și-au reamintit cu drag momentele în care acest profesor le-a influențat in mod decisiv cursul ascendent spre cunoaștere.

Preocupările didactice ale marelui profesor s-au concretizat in peste 14 volume publicate in tiraje semnificative, toate reprezentând lucrări de o excepțională valoare pentru domeniul automobilelor si motoarelor termice.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes